sâmbătă, 26 februarie 2011

Cum să-ți alegi geanta de ocazie potrivită

O invitație la un eveniment deosebit, cum ar fi o petrecere la birou, o nuntă, un cocktail, o cină romantică etc. poate fi o oportunitate de a străluci cu adevărat. Sigur te-ai gândit cu luni înainte la ce rochie sau ținută vei purta, la bijuteriile pe care le vei accesoriza. Chiar dacă stilul tău de zi cu zi este destul de obișnuit, acesta poate fi un moment oportun pentru a face alegerea perfectă din multitudinea de genți de ocazie de pe piață.

Mai jos găsești câteva sfaturi despre modul în care poți face o alegere corectă pentru geanta de ocazie.

1. Geanta de ocazie trebuie să se potrivească cu ținuta

Poți alege să porți o rochie de seară simplă sau cu aplicații strălucitoare. Un simț estetic foarte bun îți va dicta să alegi o poșetă de ocazie alcatuită din satin roșu, împreună cu rochie neagră clasică. Argintiul, auriul sau roșul te vor ajuta să accesorizezi o ținută alcatuită dintr-o non-culoare (alb sau negru).

sursa foto: www.dasha.ro

Pentru ținute colorate poți opta ca geanta de ocazie să fie foarte simplă: alb sau negru.

2. Materialul din care este confecționată geanta de ocazie trebuie să fie dintr-un material diferit de cel al rochiei

Fustele, rochiile și pantofii din piele ar da o notă de exagerare atunci când sunt accesorizate cu o poșeta din piele. La fel, dacă rochia este confecționată din satin, deși pe piață sunt nenumărate modele de poșete de ocazie alcătuite din satin lucios nu este potrivit să le îmbini. Poți alege orice alt tip de material, însă ai grijă la culori, acestea trebuie păstrate în tonuri complementare.

3. O geantă cu multe ornamente se accesorizează cu o ținută simplă dar elegantă

Gențile de ocazie sunt adesea puternic accesorizate prin aplicarea de paiete, cristale, mărgele etc. Acestea alcătuiesc un aspect plin de farmec și bun gust, însă doar dacă ai optat pentru o rochie simplă, diafană sau rochia neagră clasică.

4. Mărimea genții de ocazie este dictată de înălțimea și silueta ta

Dacă ești mică de înălțime, nu îți achiziționa genți de ocazie de dimensiuni mari și voluminoase. Este mult mai sigur să utilizezi gențile de ocazie micuțe, din satin sau cele metalice care sunt foarte elegante. Femeile înalte ar trebui să evite de asemenea, alegerea unor plicuri de ocazie foarte mici deoarece par nepotrivite.

5. O geantă de ocazie potrivită îmbină stilul cu utilitatea

Poșetele de ocazie sunt accesorii indispensabile atunci când participi la un eveniment special. În afară de faptul că-ți completează ținuta, ele ar trebui să îți păstreze în siguranță și la îndemână lucrurile utile pentru o femeie, cum ar fi rujul, pudra, actele, cheile și banii.

sursa foto: www.dasha.ro

Și încă ceva! Când asortezi geanta de ocazie ia în considerare și felul cum poate fi purtată: în mână, pe umăr sau peste umăr. Dacă ai o rochie lungă care necesită să o ridici când pășești pe scară de exemplu ți-ar fi util ca geanta să fie prevăzută cu o curelușă.

2 comentarii: