vineri, 25 februarie 2011

Rochia ideală pentru miresele mici de înălţime

Întotdeauna te-ai gândit la rochia de mireasă ideală, care să te avantajeze şi care să ascundă perfect chiar şi cea mai mică imperfecţiune?

Dacă una dintre cele mai mari temeri ale tale este că nu îţi vei găsi rochia de mireasă potrivită doar pentru că eşti mică de înălţime, greşeşti. Dacă alegi cu grijă, atenţie şi pricepere rochia îţi vei da seama că poţi purta orice tip de rochie care să atragă atenţia în partea de sus a decolteului şi care să îţi alungească silueta.

Rochia de mireasă în formă de A

Este una din rochiile cele mai apreciate de mirese pentru că avantajează orice tip de siluetă. Pentru a crea impresia de alungire a siluetei, optează pentru un decolteu în formă de bărcuţă. Vei atrage astfel atenţia, în partea de sus a corpului, evidenţiind bustul şi umerii.

sursa foto: www.karena.ro

Rochia de mireasă de inspiraţie grecească

Această rochie de mireasă pune în evidenţă formele oricărei femei într-un mod extrem de simplu, fiind întotdeauna o opţiune inedită, elegantă şi rafinată.

Rochia de mireasă în stil grecesc este perfectă pentru domnişoarele care îşi doresc să arate puţin mai înalte şi mai suple, conferindu-le o atitudine extrem de elegantă, cu o croială simplă.

Rochia de mireasă stil sirenă

Este una din rochiile care marchează cel mai bine aspectul de clepsidră al corpului, la care visează orice femeie. Chiar dacă eşti micuţă, această rochie te va avantaja perfect dacă ai o talie bine conturată, iar dacă optezi pentru un model cu guler pe gât, efectul de alungire a siluetei este asigurat.

sursa foto: www.karena.ro
Rochia de mireasă cu decolteu in V

Acest tip de rochie creează impresia unui gât mai lung şi atrage atenţia în partea superioară a corpului, alungind optic silueta. Dacă eşti mică de înălţime, nu combina decolteul în V cu o fustă amplă. Optează mai bine, pentru modele drepte şi simple.

sursa foto: www.karena.ro
Rochia de mireasă cu corset

Dacă alegi un model de rochie de mireasă cu corset vei atrage cu siguranţă atenţia, în partea superioară a corpului, acesta modelând perfect talia şi bustul. Aşa cum am spus şi în cazul rochiilor cu decolteu in V evită o fustă prea amplă.


Rochia de mireasă stil empire

Acest tip de rochie se potriveşte perfect unei mirese mignone care nu are însă, o siluetă foarte bine conturată, creând impresia unui trup subţirel, prin accentuarea formelor care într-adevar contează.

Mici trucuri

Optează pentru lungime în defavoarea volumului.

Opreşte-te la o rochie cu mâneci lungi şi drepte. Pune accent pe partea superioară a corpului, alege dantele; vei creea în acest fel iluzia unei siluete mai alungite.

Optează pentru materiale moi şi transparente ca sifonul sau crepul, materiale care cad uşor pe corp.

Rochii de mireasă pe care trebuie să le eviţi

Evită fustele voluminoase - cu cât este mai amplă fusta, atât vei părea mai scundă.

Evită materialele grele şi elaborate precum brocartul sau alt tip de material, prea încărcat.

Creează linii verticale pe care ai grijă să nu le întrerupi cu curele late ori panglici diverse.

Evită rochiile cu mâneci bufante sau umeri proeminenţi.

35 de comentarii:

  1. eu nu sunt foarte inalta,dar nici prea scunda!totusi eu la nunta mea voi opta pentru rochia de mireasa stil printesa,acele rochii sunt preferatele mele.prefer sa imbrac rochia pe care stiu cum o doresc decat sa imbrac una care sa nu imi plac...rochiile voluminoase sunt cele mai frumoase!

    RăspundețiȘtergere
  2. buna ajutatima si pe mine imi plac rochiile stil printesa dar sunt mica de inaltime ce imi recomandati am 1,55 va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  3. Dacă vă plac foarte mult rochiile stil printesă vă recomand un stil de rochie cu un aspect usor medieval, cu un fel de brau, care scoate talia in evidenta. Succes!

    RăspundețiȘtergere
  4. am nevoe de rokita pentru o fetita de 3 ani numai,vreau ceva frumos ce imi recomandati_?

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna! Eu am 1.58 m (voi purta tocuri de 10-12 cm) si as vrea sa optez pentru o rochie scurta in fata si lunga in spate. Mar dezavantaja?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-ar dezavantaja? Astept raspuns!

      Ștergere
    2. Nu ai sa rezisti cu tocuri asa inalte toata petrecerea...accepta-ti inaltimea!

      Ștergere
    3. Există varianta pantofilor de rezervă. Ceva inalt pentru ceremonia religioasă si mediu pentru petrecerea prpriu-zisa.

      Ștergere
  6. Sincer nu cred că este cea mai bună variantă. Dar depinde foarte mult si de croială, de cât de slăbută sau plinuta esti. Si de cum te simti tu in acea rochie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Destul de slabuta,am aproximativ 46 de kg...
      Atunci ce model credeti k mi s-ar potrivi cel mai bine?

      Ștergere
  7. Eu sunt scunda si m-ar interesa o rochie de sirena , rochia sa fie din dantela si voal cat mai lung, mai lung decat rochia. As avea o intrebare, voalul cum e mai ok? scurt sau lung?

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu văd aşa fie un voal lung, stil spaniol, brodat usor pe margine, fie un vol extravagant, un fel de voaletă prinsă şic, doar pe o parte a coafurii.

    RăspundețiȘtergere
  9. buna,inaltimea mea este de 1.50, m-a avantajeaza rochia tip sirena, ms?

    RăspundețiȘtergere
  10. Alexandra

    Daca ai pieptul poate fi pus in valoare atunci ti-as recomanda o rochie A, mai precis ceva de genul celei de-a doua fotografii sau din categoria cu decolteu in V, tot cea de-a doua poză. Succes.

    Anonim

    Rochia de tip sirena nu prea avantajeaza o persoana scunda.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu as opta pt o rochie vintage autentica.....din punctul meu de vedere nu se poate compara cu absolut nimic

      Ștergere
  11. Buna,
    Eu am 1.65, 55 kg, si m-am gandit la o rochie de tip sirena (sincer cele de printesa nu imi plac , in plus in viata de zi cu zi sunt un mic baietoi, deci chiar as avea nevoie de sfaturi :) tocuri o sa port, dar nu o sa ma catar pe cele mai inalte.
    Credeti ca ar fi ok o rochie de genul asta? Sau daca aveti alte sugestii, le astept :)
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  12. @Anonim
    Buna,
    nu esti chiar asa de mică de inăltime. Eu cred că te-ar avantaja si o rochie in stil grecesc, un pic vaporoasă sau o rochie cum este cea din a doua fotografie de la rochia de mireasa in formă de A. Să fie o rochie putin evazată dar să nu explodeze din talie, ci să urmeze linia corpului si să se deschidă ca un evantai doar in partea de jos. Baftă la căutări.

    RăspundețiȘtergere
  13. eu am 1.62 inaltime si nu o sa port tocuti prea mari si as vrea sa stiu ce stil de rochie mar avantaja cel mai mult pt ca nu am talia prea bine conturata .si tin sa mentionez ca imi plac rochiile stil printesa

    RăspundețiȘtergere
  14. Buna ziua,eu am 1,57 si 52 de kg,ce rochie credeti ca m-ar avantaja,tocuri mari nu o sa port ca stiu ca nu voi rezista nu numai din cauza ci si ca si mirele nu este inalt..ce tip de rochie m-ar avantaja tin sa mentionez ca bustul este destul de mare 89 cm!!

    RăspundețiȘtergere
  15. @Anonim 2 iunie

    Cam astea erau si dimensiunile mele in momentul in care m-am casatorit. Recomand o rochita care sa puna accentul pe decolteu. Talia pusa in valoare cu o panglica. In jos poate fi stil printesa, dar usor retro. Cam asa am avut eu rochia mea de mireasa. Poti sa arunci o privire, poate iti place modelul. Eu am purtat tocuri destul de mici, pana in 10 cm.

    RăspundețiȘtergere
  16. Buna eu am 1 54 si 40 kg.Ce rochie imi propuneti?

    RăspundețiȘtergere
  17. Cel mai bine, fetelor, este sa mergeti si sa probati rochiile si sa vedeti care va avntajeaza..Aici pe blog sunt doar sugestii,dar pana nu vedeti exact cum va vine rochia,nu aveti de unde sa stiti daca va sta bine sau rau.Eventual faceti-va poze imbracate cu diverse tipuri si modele de rochii care va plac si apoi comparati si alegeti pe cea mai convenabila. Bafta!

    RăspundețiȘtergere
  18. buna fetelor eu am 150 cm si 44 de kg ,nu stiu ce stil mi-ar sta bine,imi plac enorm modele printesa mai exact acest model insa nu stiu daca m-ar avantaja
    http://www.morilee.com/Bridals/bridal/1910
    cred ca mai mult m-qr avantaja stil sirena

    RăspundețiȘtergere
  19. http://www.morilee.com/Bridals/bridal/1910
    imi place enrom acest stil insa nu stiu daca m-ar aranja
    am 150cm si 43 de kg

    RăspundețiȘtergere
  20. Buna ziua! Eu am 1.58 si 52 kg, talia este conturata problema este k eu la picioare sunt mai grasuta adica mai bine facuta! Mie imi plac rokiile stil grecesc, credeti k mi s-ar potrivi? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Teo. Da, cred ca te-ar avantaja o rochie vaporoasa, in stil grecesc.

      Ștergere
  21. Buna seara.Eu am 1.60 si 55 kg, imi plac f mult rochiile in stil grecesc. Doresc sa stiu ce voal se potriveste si daca se poate sa port papuci fara toc si ce model. Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  22. Buna ziua, am 1.57 si 48 kg. Am probat o rochita printesa nu foarte vaporoasa cu un brau de 7 cm pe talie (in talie am 64, bust 85), imi place cum arata si ma gandeam sa merg sa mi-o cumpar, dar tot aud povesti ca braul lat iti taie din inaltime. As dori sa stiu si ce voal sa imi iau si daca sa merg cu braul mai departe? Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  23. eu am 1,50 as vrea sa stiu ce mar avantaja o rochita tip sirena sau una de printesa..eu imi doresc sa port una tip sirena

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. V-as recomanda una stil printesa. Contează insă foarte mult si greutatea. Rochia tip sirena nu este deloc recomandata mireselor mai plinute.

      Ștergere
  24. O rochie stil anii 1950 cu decolteu in ,,V,, pana la genunchi cu taietura in talie si clos in partea de jos avantajeaza o femeie de 1,58 si 57 kg ?

    RăspundețiȘtergere
  25. Buna ziua! As vrea un sfat de la dumneavoatra. sunt mica de intaltime, am 1, 50, o sa port eu tocuri dar tot sunt complexata de lucrul asta, credeti ca ar trebuii sa port rochita de mireasa sau sa renunt la ideea asta? va multumesc mult

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu siguranţă nu trebuie să renunţati la idee. La rochia albă. O mireasă mignonă are farmecul ei.

      Ștergere
  26. buna ziua!!! am 1,55 inaltime si 42 de kg.... as vrea sa stiu rochia cu un decolteu stil barcuta si trena mi s-ar potrivii???

    RăspundețiȘtergere